Адміністрація, фахівці, батьки та діти комунальної установи "Інклюзивно-ресурсний центр" Тетіївської міської ради, комунального закладу "Тетіївський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів 1" щиро вдячні благодійному фонду "РОЗВИТКУ ГРОМАД" ЧЕРВОНА КАЛИНА" за подароване обладнання для кабінету лікувальної фізкультури

24 лютого 2021 року в режимі on-line фахівцями Комунальної установи "Інклюзивно-ресурсний центр" Тетіївської міської ради був проведений обласний навчальний тренінг "Стресостійкість як значуща риса фахівця інклюзивно-ресурсного центру". Захід координувався методистами Центру підтримки інклюзивної освіти КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» Т. М. Луценко, Г.І. Слободяник, О.В. Дерій.

Учасники мали можливість ознайомитися з теоретичною частиною теми тренінгу, зробити експрес-діагностику актуального стану нервової системи, практикувати вправи та отримати корисні поради щодо підвищення стресостійкості. У заході взяли участь 52 фахівців інклюзивно-ресурсних центрів Київської області.

03 лютого 2021 року фахівцями Комунальної установи "Інклюзивно-ресурсний центр" Тетіївської міської ради Київської області проведено онлайн-конференцію "Раннє виявлення дітей з особливими освітніми потребами". У заході взяли участь вихователі, асистенти вихователів, методисти, керівники закладів дошкільної освіти Тетіївської міської територіальної громади та фахівці Комунальної установи "Тетіївський інклюзивно-ресурсний центр 2" Тетіївської міської ради Київської області.

23 жовтня 2020 року фахівцями комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Тетіївської міської ради Київської області проведено online-зустріч «Роль команди психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами у закладі дошкільної освіти» на платформі Zoom. В заході приймали участь педагогічні працівники закладів дошкільної освіти.

"Роль команди психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами у закладі загальної середньої освіти"

16 жовтня 2020 року фахівцями комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Тетіївської міської ради Київської області проведено online-зустріч «Роль команди психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами у закладі загальної середньої освіти» на платформі Zoom. В заході приймали участь педагогічні працівники. У ході зустрічі проведений екскурс у нормативно-правовому полі озвученої теми, обговорені етапи роботи над індивідуальною програмою розвитку дитини з ООП, ознайомлено з оздоровчими технологіями для дітей з ООП, продемонстровані практичні вправи корекційно-розвиткової роботи.

30 квітня 2020 року Інклюзивно-ресурсним центром Тетіївської міської ради проведено online-зустріч на платформі Zoom "Окремі аспекти навчання дітей з особливими освітніми потребами". В заході приймали участь фахівці ІРЦ, асистенти вчителів, які працюють в класах з інклюзивним навчанням та вчителі, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами за індивідуальною формою навчання.
У ході зустрічі розглядалися питання:
1. Впровадження інноваційних технологій. Сенсорна інтеграція. (Резніченко С. І.).
2. Пальчикова гімнастика як складова сенсорного розвитку. Практичні вправи (Бухал Н. І.).
3. Формування та розвиток толерантного ставлення до дітей з особливими освітніми потребами в інклюзивному просторі закладу освіти (Кузьмінська В. В.).
4. Розвиток зв'язного мовлення: практичні поради вчителя - логопеда (Задорожна О. Є).
5. Комплекс загальнорозвиваючих вправ (Ставничий В. В.).
6. Вправа "Піраміда потреб дітей з особливими освітніми потребами під час дистанційного навчання" (Борсук Я. Ю, Балинець К. С, Резніченко С. І).
До участі у заході приєдналося 32 особи.

"Навчання дітей з особливими освітніми потребами в інклюзивному середовищі"

 10 березня 2020 року директором та фахівцями «Інклюзивно-ресурсний центр» Тетіївської міської ради була проведена нарада з асистентами учителів закладів освіти Управління освіти виконавчого комітету Тетіївської міської ради "Навчання дітей з особливими освітніми пот ребами в інклюзивному середовищі".

"Мовленнєві ігри вдома"

20 лютого 2020 року на базі «Інклюзивно-ресурсний центр» Тетіївської міської ради був проведений тренінг для батьків «Мовленнєві ігри вдома» вчителем-логопедом Наталією Бухал. Мета тренінгу: розкрити роль мовленнєвих ігор у розвитку особистості дитини; допомогти батькам підібрати розвивальні форми взаємодії під час спілкування з дитиною. Учасники знайомилися, виконували вправи, збагачували досвід у сфері мовленнєвого розвитку.

https://www.youtube.com/watch?v=CPZjbFxArQQ

З добром у серці

З добром у серці батьківська, материнська любов підтримує та надихає своє чадо розвиватися, рухатися вперед, вірити у свої сили та можливості, вселяє надію у краще майбутнє.

13 лютого 2020 р. фахівцями «Інклюзивно-ресурсний центр» Тетіївської міської ради був проведений захід «З добром у серці» для діток та батьків. Всі з посмішками на обличчях знайомилися, працювали у творчих групках, приймали участь у розвивальних іграх та співали.

Наприкінці заходу дітки виготовили листівку із сердечками добра під супроводом представника товариства Червоного Хреста України Вікторією Шибицькою, отримали печиво з побажаннями від Світлани Іванівни Резніченко та чудову м'яку іграшку від Руслана Володимировича Майструка.

Особливим атрибутом заходу стала святкова, оформлена Ольгою Майструк, фотозона, де присутні робили яскраві світлини на згадку.

Інклюзія у Тетіївській територіальній громаді

https://www.youtube.com/watch?v=TOFuI_ycSK0

Флеш-тренінг 05.02.2020

05 лютого 2020 року фахівцями «Інклюзивно-ресурсний центр» Тетіївської міської ради спільно з працівниками психологічної служби управління освіти виконавчого комітету Тетіївської міської ради був проведений флеш-тренінг «Організація роботи працівників психологічної служби з подолання девіантної поведінки у здобувачів освіти» в рамках спільного засідання із заступником голови Тетіївської міської ради І.В. Погорілою, начальником управління освіти Т.І. Ільїною, начальником служби у справах дітей та сім'ї П.В. Корнієнко, начальником відділу соціальної підтримки населення К.І. Шамро.

Додайте текст тут...

© 2020 КУ "ІРЦ" ТМР | Всі права захищені.
Створено за допомогою Webnode Файли cookie
Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати